Rauwe tonijn

Niets lekkerder dan een stukje verse tonijn. Hoe minder je ermee doet, des te beter. Maar dan moet het wel vers zijn! Hoe weet je dat? Gewoon, door te ruiken. Als er een scherpe vislucht aan zit, dan niet kopen. Sowieso koop ik geen vis bij een visboer waar zo’n lucht hangt. Het moet er fris en ziltig ruiken. En dat kan best. Ik heb in Parijs bij de Bastille op een markt gelopen bij een temperatuurtje van 35gr en de vis rook daar heerlijk.

Maar wat doe je dan wel met de tonijn? Even marineren, en dat gaat zo:

Benodigdheden:

  • tonijnfilet van ongeveer 2 ons
  • limoen of citroen
  • suiker
  • sojasaus

Rasp de limoen of citroen en pers het uit en doe het samen met een beetje suiker en een scheutje sojasaus in een plastic boterhammenzakje. Doe de tonijn in het zakje, even schudden, dichtknopen en een uurtje in de koelkast zetten. Door het zuur ‘gaart’ de tonijn als het ware. Nu kan je de tonijn in stukjes snijden of ‘plukken’ en bovenop een salade leggen, carpaccio of amuselepel.

Dit bericht is geplaatst in Gerechten. Bookmark de permalink.