Couscous Habibi

Aubergine_Long Myrtle kookt altijd het aller aller allerlekkerst als ze dat op haar ‘ik-doe-maar-wat’ manier doet. Dit hadden we nog in de (koel-)kast en dat past wel bij elkaar. Het leuke van dit gerecht is dat je hier van alles aan kan toevoegen. De couscous wellen met bouillon ipv alleen water. Of tomaten of champignons toevoegen aan het gehaktmengsel. Of Ras El Hanout kruiden gebruiken ipv de kebab kruiden die hier beschreven staan. Pas het een beetje aan aan je eigen smaak, gebruik je hart, dit is slechts de basis…

Ingrediënten (voor 2 personen):Couscous habibi

  • 250gr kipgehakt
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 aubergine in blokjes van 1 cm gesneden
  • 1 eetlepel kebab kruiden
  • 1 handje rozijnen
  • 1 flinke eetlepel mango chutney (bijvoorbeeld van Patak’s)
  • 2 ons couscous
  • 4 eetlepels yoghurt
  • (arachide) olie om in te bakken

Bestrooi de blokjes aubergine met zout, laat 5 minuten staan en spoel het dan af onder de kraan. Hierdoor haal je net dat bittertje eruit, dat scheelt echt.
Fruit het uitje in de olie, voeg de aubergine toe en bak deze een paar minuutjes mee totdat ze wat zachter zijn geworden. Doe de kipgehakt erbij en bak deze rul op. Daarna de kebab kruiden, bak dit nog even en doe dan een scheut heet water erdoor. Het wordt nu een beetje een prutje, maar dat komt weer goed omdat het water weer verdampt. Voeg de mango chutney en de rozijnen toe en meng het er goed doorheen. Even 5 minuten laten pruttelen.
In de tussentijd kan je de couscous wellen door het ongeveer een halve centimeter onder kokend water te zetten.

Serveren op een diep bord, de couscous met daarop het gehaktmengsel en daarop dan weer een flinke klodder yoghurt. En dan met je bord op schoot voor de tv. Heerlijk

 

0 Responses to “Couscous Habibi”


  • No Comments

Leave a Reply