Bloemkool hurrycurry

Bloemkool. Heerlijk ouderwets met gekookte aardappelen, bechamelsaus met oude kaas en een karbonaatje met jus. Dit recept is ff anders. En snel, vandaar de hurry. En met verse gember, dus een beetje oosters. Maar ook met rozijnen, dus een beetje Suid Afrikaans. Is heerlijk met basmati rijst. Vlees mag je zelf weten…

Benodigd:

  • bloemkool in miniroosjes
  • 2 theelepels kerrie van de toko
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • rozijnen, één of twee eetlepels
  • verse gember, duimgroot, geraspt
  • creme fraîche
  • peper en zout

Bloemkool beetgaar koken en goed laten uitlekken. Boter of olie verwarmen in een wok, ui en gember even aanbakken. Bloemkool erbij, even paar minuutjes bakken. Vervolgens een paar lepels creme fraîche en dan kerrie. Scheutje heet water. Goed roeren en op het laatst de rozijnen erdoor. Nog een paar minuutjes laten borrelen zodat de rozijntjes zachter zijn en dan op smaak brengen met peper en zout.

 

Dit bericht is geplaatst in eten van alledag. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.