Cannelloni op z’n best

Het wordt weer eens tijd voor een recept dacht ik zo. En deze mag zeker niet aan de lijst ontbreken. Vegetarisch en toch lekker ;-). Ja hoor, dat kan best zegt deze carnivoor. Ik zal later nog meer overheerlijke vegetarische gerechten plaatsen.
De basis van deze is cannelloni met spinazie en ricotta kaas. En Parmezaanse kaas. En mozzarella kaas. En crème fraîche. jammie.

Dit recept komt uit een van de Jamie boeken en behoort al een aantal jaren tot mijn vaste recepten. Als we thuis eters hebben die voor het eerst komen eten, dan maak ik meestal dit.

Hier volgen de ingrediënten (recept voor 2 à 3 personen):

  • 9 à 10 pijpjes cannelloni
  • 300 gram gewassen verse spinazie
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • een handvol verse, fijngesneden marjolein, of 1 theelepel gedroogde
  • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram grof gemalen Parmezaanse kaas
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 blik gepelde tomaten
  • een beetje suiker
  • 125 gram crème fraîche
  • een handje vol verse basilicum
  • een ovenschaal
  • een oven, voorverwarmd op 180 graden en een wok
  • een spuitzak met opening van ongeveer 1,5 cm

Komt ie:
Verhit de wok en doe wat olijfolie erin (2 eetlepels). Als de olie goed heet is bak dan de gesnipperde knoflook, de marjolein en de gemalen nootmuskaat. Dit gaat heerlijk ruiken! Maar laat het niet aanbranden, dus niet te lang gaan lopen snuiven. Roerbak de spinazie tot deze zacht is. Klaar binnen de minuut. Druk het overtollige vocht eruit en leg het op een snijplank om af te koelen.

Zet intussen een (hapjes-) pan op en doe daarin het blik gepelde tomaten (wel eerst openmaken :|). Druk de tomaten een beetje fijn met een spatel en doe het beetje suiker erin. De suiker is om te voorkomen dat het zurige van de tomaten gaat overheersen. Scheur op het eind als het vuur uit is de basilicumblaadjes en doe ze erbij

Hak de spinazie met een mes zo fijn mogelijk. Doe het in een mengkom met 2/3 van de Parmezaanse en de ricotta. Dit goedje gaat in de spuitzak. Vul de cannelloni’s zo goed mogelijk en doe ze in de ovenschaal.

Daar overheen gaat het tomatenmengsel. Daar overheen een instant bechamel van crème fraîche, een beetje water, de rest van de Parmezaan en peper. En daar weer overheen de in blokjes gesneden mozzarella.

Schuif het in de oven en bak het ongeveer 25 minuten. Het is klaar als het lekker pruttelt en de mozzarella is verkleurd.

Geniet ervan! En laat even weten hoe het je heeft gesmaakt.

0 Responses to “Cannelloni op z’n best”


  • No Comments

Leave a Reply