Melanzane alla parmegiana

  • 2 blikken tomatenpulp
  • olijfolie
  • grote ui
  • 1 laurierblaadje
  • 2 flinke¬†aubergines
  • 1 mozzarellabol
  • parmezaan
  • een ovenschaal, niet te groot; je moet kunnen stapelen

Snij de aubergine in vingerkootjesdikke plakken, bestrooi ze met zout en leg dakpansgewijs in een vergiet, leg er iets zwaars op en zet op een schaal of bord, dek af en laat een uurtje uitzweten

Snipper de ui, fruit aan in flink (!) olijfolie in een diepe pan, wanneer ze zacht en glazig zijn de tomatenpulp erbij en de laurierblaadjes, laat sudderen en indikken tot een mooie dikke saus (probeer zoveel mogelijk vocht te laten verdampen anders krijg je een hele natte parmegiano).

Spoel de aubergine af en droog de plakken goed af, in een grillpan of in een gewone pan in olijfolie (dan word je parm wat vetter 😋) de plakken gaar bakken, zachtjes want kan snel verbranden.

In een ovenschaal beginnen met een laagje saus, laagje aubergine, bestrooien met geraspte parmezaan, dunne plakjes mozzarella, beetje zout en peper, deze volgorde herhalen en eindigen met saus en mozzarella. Evt strooi er wat basilicum over.

In de oven, 180 graden tot het mooi bubbelt en lekker bruin, half uur tot 40 min ongeveer( dan moet je wel al goed gare aubergine hebben gebruikt anders moet het langer in de oven)

Melanzane alla parmegiana

Lekker met brood en een groene salade

0 Responses to “Melanzane alla parmegiana”


  • No Comments

Leave a Reply