Monthly Archive for November, 2014

Couscous Habibi

Aubergine_Long┬áMyrtle kookt altijd het aller aller allerlekkerst als ze dat op haar ‘ik-doe-maar-wat’ manier doet. Dit hadden we nog in de (koel-)kast en dat past wel bij elkaar. Het leuke van dit gerecht is dat je hier van alles aan kan toevoegen. De couscous wellen met bouillon ipv alleen water. Of tomaten of champignons toevoegen aan het gehaktmengsel. Of Ras El Hanout kruiden gebruiken ipv de kebab kruiden die hier beschreven staan. Pas het een beetje aan aan je eigen smaak, gebruik je hart, dit is slechts de basis…

Continue reading ‘Couscous Habibi’

Tatadataaa! ofwel, Tarte Tatin…

tartetatinklaar

Beetje irritant ben ik wel, ik kan ‘tarte tatin’ niet zeggen zonder het op een tatadataaa! te doen. Maar goed, het is taart, ooit bij toeval bedacht door 2 Franse zusjes Tatin die een appeltaart bakten. Deze taart is met pruimen, maar kan ook met peer. Of appel. En voor de health gekkies onder ons (waaronder ik), is deze taart met speltbloem. De kunst is om de taart om te keren zonder dat de gesmolten – en dus hete – suiker over je handen loopt. Bakken op eigen risico dus. Komt ie:

Continue reading ‘Tatadataaa! ofwel, Tarte Tatin…’