Archive for the 'recepten' Category

Melanzane alla parmegiana

  • 2 blikken tomatenpulp
  • olijfolie
  • grote ui
  • 1 laurierblaadje
  • 2 flinke aubergines
  • 1 mozzarellabol
  • parmezaan
  • een ovenschaal, niet te groot; je moet kunnen stapelen

Snij de aubergine in vingerkootjesdikke plakken, bestrooi ze met zout en leg dakpansgewijs in een vergiet, leg er iets zwaars op en zet op een schaal of bord, dek af en laat een uurtje uitzweten

Snipper de ui, fruit aan in flink (!) olijfolie in een diepe pan, wanneer ze zacht en glazig zijn de tomatenpulp erbij en de laurierblaadjes, laat sudderen en indikken tot een mooie dikke saus (probeer zoveel mogelijk vocht te laten verdampen anders krijg je een hele natte parmegiano).

Spoel de aubergine af en droog de plakken goed af, in een grillpan of in een gewone pan in olijfolie (dan word je parm wat vetter 😋) de plakken gaar bakken, zachtjes want kan snel verbranden.

In een ovenschaal beginnen met een laagje saus, laagje aubergine, bestrooien met geraspte parmezaan, dunne plakjes mozzarella, beetje zout en peper, deze volgorde herhalen en eindigen met saus en mozzarella. Evt strooi er wat basilicum over.

In de oven, 180 graden tot het mooi bubbelt en lekker bruin, half uur tot 40 min ongeveer( dan moet je wel al goed gare aubergine hebben gebruikt anders moet het langer in de oven)

Melanzane alla parmegiana

Lekker met brood en een groene salade

Cannelloni op z’n best

Het wordt weer eens tijd voor een recept dacht ik zo. En deze mag zeker niet aan de lijst ontbreken. Vegetarisch en toch lekker ;-). Ja hoor, dat kan best zegt deze carnivoor. Ik zal later nog meer overheerlijke vegetarische gerechten plaatsen.
De basis van deze is cannelloni met spinazie en ricotta kaas. En Parmezaanse kaas. En mozzarella kaas. En crème fraîche. jammie.

Dit recept komt uit een van de Jamie boeken en behoort al een aantal jaren tot mijn vaste recepten. Als we thuis eters hebben die voor het eerst komen eten, dan maak ik meestal dit.
Continue reading ‘Cannelloni op z’n best’

Pan Bagnat

Pan BagnatDaar komtie dan. Bron van dit recept is wederom de Tip Culinair uit augustus. Het is gewoon heel leuk om te maken en als je het vaker hebt gedaan, dan gaat het ook sneller. En dan kan je ook variëren met de ingrediënten. Neem dan een tonijntapenade of gewoon een tonijnmoot uit blik. Continue reading ‘Pan Bagnat’

Visburger

VisburgerVrijdagavond, dus vis. Ik weet eigenlijk niet eens precies waar dat vandaan komt. In bedrijfsrestaurants merk je het ook altijd; op vrijdag is er vis. Ergens ver in mijn geheugen zegt iets me dat het met katholieken te maken heeft, maar daar kan ik ook volkomen naast zitten. Ik vind vis gewoon lekker, besteed daar graag wat meer tijd aan en op vrijdagavond kan dat. Continue reading ‘Visburger’

Zeekraal

ZeekraalVanavond hebben we ons weer eens verwend met naar onze eigen mening heerlijk recept met zeekraal. Het begon ongeveer zo.
Continue reading ‘Zeekraal’

Wat een plaatje doet?

groffe pestoEen pastaatje voor de lunch is nooit weg.
Dit gerechtje is in de testfase.
Is het wat, of is het naks, wie zal het zeggen