Auteursarchief: mark

Schelvis (of witvis) en bloemkool gratin

Mary Berry is echt een culinaire held. In het begin kon ik niet naar haar kijken. Echt een typische Engelse (kak)madam, waar ik de kriebels van krijg. Alles binnen de lijntjes, brrr. Maar inmiddels smul ik van haar gerechten en … Lees verder

Geplaatst in culinaire avonturen | Een reactie plaatsen

Venkelsalade met appel en oregano

Een heerlijke, frisse en nou-eens-wat-andere (zomer)saladebron: Foodquotes.nl

Geplaatst in culinaire avonturen | Een reactie plaatsen

Spareribs 3-2-1

Sappige spareribs die van het bot vallen, ik ben ervan.

Geplaatst in culinaire avonturen, Uncategorized | Getagged , | Een reactie plaatsen

Melanzane alla parmegiana

Lekkerder kan bijna niet. Aubergines, tomaat en heel veel parmezaan

Geplaatst in eten van alledag, recepten | Een reactie plaatsen

Bearnaise saus

Bearnaise saus is eigenlijk Hollandaise saus met dragon. Nou, dan weten we dat ook weer. Dit is zo lekker, het haalt het niet bij een pakje. Smaakt voortreffelijk bij lamsvlees maar ook over een gepocheerd eitje en toast als ontbijtje. … Lees verder

Geplaatst in eten van alledag, Uncategorized | Een reactie plaatsen

Couscous Habibi

 Myrtle kookt altijd het aller aller allerlekkerst als ze dat op haar ‘ik-doe-maar-wat’ manier doet. Dit hadden we nog in de (koel-)kast en dat past wel bij elkaar. Het leuke van dit gerecht is dat je hier van alles aan … Lees verder

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Tatadataaa! ofwel, Tarte Tatin…

Beetje irritant ben ik wel, ik kan ‘tarte tatin’ niet zeggen zonder het op een tatadataaa! te doen. Maar goed, het is taart, ooit bij toeval bedacht door 2 Franse zusjes Tatin die een appeltaart bakten. Deze taart is met … Lees verder

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Bloemkool hurrycurry

Bloemkool. Heerlijk ouderwets met gekookte aardappelen, bechamelsaus met oude kaas en een karbonaatje met jus. Dit recept is ff anders. En snel, vandaar de hurry. En met verse gember, dus een beetje oosters. Maar ook met rozijnen, dus een beetje Suid Afrikaans. … Lees verder

Geplaatst in eten van alledag | Een reactie plaatsen

Cannelloni op z’n best

Het wordt weer eens tijd voor een recept dacht ik zo. En deze mag zeker niet aan de lijst ontbreken. Vegetarisch en toch lekker ;-). Ja hoor, dat kan best zegt deze carnivoor. Ik zal later nog meer overheerlijke vegetarische … Lees verder

Geplaatst in eten van alledag, recepten | Een reactie plaatsen