Auteursarchief: admin

Pan Bagnat

Daar komtie dan. Bron van dit recept is wederom de Tip Culinair uit augustus. Het is gewoon heel leuk om te maken en als je het vaker hebt gedaan, dan gaat het ook sneller. En dan kan je ook variëren … Lees verder

Geplaatst in recepten | Een reactie plaatsen

Wibi

Wat heeft Wibi nou met eten te maken? Nou, helemaal niks eigenlijk. Behalve als je naar het openluchttheater Caprera gaat in Bloemendaal, waar Wibi ‘toevallig’ speelt. En dan neem je wat lekkers te eten en te drinken mee. Het drinken … Lees verder

Geplaatst in eten van alledag | Een reactie plaatsen

Visburger

Vrijdagavond, dus vis. Ik weet eigenlijk niet eens precies waar dat vandaan komt. In bedrijfsrestaurants merk je het ook altijd; op vrijdag is er vis. Ergens ver in mijn geheugen zegt iets me dat het met katholieken te maken heeft, … Lees verder

Geplaatst in eten van alledag, recepten | Een reactie plaatsen

Rauwe tonijn

Niets lekkerder dan een stukje verse tonijn. Hoe minder je ermee doet, des te beter. Maar dan moet het wel vers zijn! Hoe weet je dat?

Geplaatst in marinades | Een reactie plaatsen

Zeekraal

Vanavond hebben we ons weer eens verwend met naar onze eigen mening heerlijk recept met zeekraal. Het begon ongeveer zo.

Geplaatst in recepten | Een reactie plaatsen

Uit de kast?

Wel eens uit de muur gegeten? Of uit de frituurpan, uit de wok, uit je hoofd, uit de Jamie. Gisteravond bij vrienden ‘Uit de kast’ gegeten.

Geplaatst in eten van alledag | Een reactie plaatsen

Visje in de zee

Een beetje smakelijk visje, dient gevangen te worden. Zelfs een spierink, een kabeljauw of een haring, als het een staart heeft en vinnen speelt het vrij in de grote, grote zee. Daar weet ons aller Wouter Klootwijk zo’n beetje alles … Lees verder

Geplaatst in culinaire avonturen | Een reactie plaatsen

Vijgensalade

De monteur heeft voorkeur voor een genoegelijke edoch smakelijke lunch. Je kunt er vanuit gaan dat hij dat als een essentieel onderdeel beschouwt van het ‘echte’ leven. Op zich is daar wel iets voor te zeggen, zeker als je bedenkt … Lees verder

Geplaatst in culinaire avonturen | Een reactie plaatsen

Wat een plaatje doet?

Een pastaatje voor de lunch is nooit weg. Dit gerechtje is in de testfase. Is het wat, of is het naks, wie zal het zeggen

Geplaatst in recepten | Een reactie plaatsen