Schelvis (of witvis) en bloemkool gratin

Mary Berry is echt een culinaire held. In het begin kon ik niet naar haar kijken. Echt een typische Engelse (kak)madam, waar ik de kriebels van krijg. Alles binnen de lijntjes, brrr. Maar inmiddels smul ik van haar gerechten en ze is echt leuk. En dit is een van haar recepten.

Lees verder
Geplaatst in culinaire avonturen | Een reactie plaatsen

Venkelsalade met appel en oregano

Een heerlijke, frisse en nou-eens-wat-andere (zomer)salade
bron: Foodquotes.nl

Lees verder
Geplaatst in culinaire avonturen | Een reactie plaatsen

Spareribs 3-2-1

Sappige spareribs die van het bot vallen, ik ben ervan.

Lees verder
Geplaatst in culinaire avonturen, Uncategorized | Getagged , | Een reactie plaatsen

Melanzane alla parmegiana

Lekkerder kan bijna niet. Aubergines, tomaat en heel veel parmezaan Lees verder

Geplaatst in eten van alledag, recepten | Een reactie plaatsen

Bearnaise saus

Bearnaisesaus

Bearnaise saus is eigenlijk Hollandaise saus met dragon. Nou, dan weten we dat ook weer. Dit is zo lekker, het haalt het niet bij een pakje. Smaakt voortreffelijk bij lamsvlees maar ook over een gepocheerd eitje en toast als ontbijtje. En heet dan opeens Eggs Benedict. Je moet het au bain marie klaarmaken, dat wil zeggen in een metalen kom die in een pan water staat. Zorg dat de onderkant van de kom niet het hete water raakt, dat is heel belangrijk. Hier dan het recept… Lees verder

Geplaatst in eten van alledag, Uncategorized | Een reactie plaatsen

Couscous Habibi

Aubergine_Long Myrtle kookt altijd het aller aller allerlekkerst als ze dat op haar ‘ik-doe-maar-wat’ manier doet. Dit hadden we nog in de (koel-)kast en dat past wel bij elkaar. Het leuke van dit gerecht is dat je hier van alles aan kan toevoegen. De couscous wellen met bouillon ipv alleen water. Of tomaten of champignons toevoegen aan het gehaktmengsel. Of Ras El Hanout kruiden gebruiken ipv de kebab kruiden die hier beschreven staan. Pas het een beetje aan aan je eigen smaak, gebruik je hart, dit is slechts de basis…

Lees verder

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Tatadataaa! ofwel, Tarte Tatin…

tartetatinklaar

Beetje irritant ben ik wel, ik kan ‘tarte tatin’ niet zeggen zonder het op een tatadataaa! te doen. Maar goed, het is taart, ooit bij toeval bedacht door 2 Franse zusjes Tatin die een appeltaart bakten. Deze taart is met pruimen, maar kan ook met peer. Of appel. En voor de health gekkies onder ons (waaronder ik), is deze taart met speltbloem. De kunst is om de taart om te keren zonder dat de gesmolten – en dus hete – suiker over je handen loopt. Bakken op eigen risico dus. Komt ie:

Lees verder

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Bloemkool hurrycurry

Bloemkool. Heerlijk ouderwets met gekookte aardappelen, bechamelsaus met oude kaas en een karbonaatje met jus. Dit recept is ff anders. En snel, vandaar de hurry. En met verse gember, dus een beetje oosters. Maar ook met rozijnen, dus een beetje Suid Afrikaans. Is heerlijk met basmati rijst. Vlees mag je zelf weten…

Lees verder

Geplaatst in eten van alledag | Een reactie plaatsen

Cannelloni op z’n best

Het wordt weer eens tijd voor een recept dacht ik zo. En deze mag zeker niet aan de lijst ontbreken. Vegetarisch en toch lekker ;-). Ja hoor, dat kan best zegt deze carnivoor. Ik zal later nog meer overheerlijke vegetarische gerechten plaatsen.
De basis van deze is cannelloni met spinazie en ricotta kaas. En Parmezaanse kaas. En mozzarella kaas. En crème fraîche. jammie.

Dit recept komt uit een van de Jamie boeken en behoort al een aantal jaren tot mijn vaste recepten. Als we thuis eters hebben die voor het eerst komen eten, dan maak ik meestal dit.
Lees verder

Geplaatst in eten van alledag, recepten | Een reactie plaatsen

Pan Bagnat

Pan BagnatDaar komtie dan. Bron van dit recept is wederom de Tip Culinair uit augustus. Het is gewoon heel leuk om te maken en als je het vaker hebt gedaan, dan gaat het ook sneller. En dan kan je ook variëren met de ingrediënten. Neem dan een tonijntapenade of gewoon een tonijnmoot uit blik. Lees verder

Geplaatst in recepten | Een reactie plaatsen